GAZDA IZ BIH NAPRAVIO RADNIKU KUĆU: “Kada sam vidio kako odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim kuću sa svim uređajima” (VIDEO) – Vas Magazin
Zanimljivosti

GAZDA IZ BIH NAPRAVIO RADNIKU KUĆU: “Kada sam vidio kako odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim kuću sa svim uređajima” (VIDEO)

 

Gazda Drago Vuković iz Potkraja odlučio je da za svog pastira pastira Dževada Đulana izgradio pravu vilu sa kupatilom, grijanjem, dnevnim boravkom, frižiderom, veš mašinom i drugim kućanskim aparatima.

Naime, na ovaj potez se odlučio jer je njegov pastir do sada spavao u prikolici, piše “Novi


-Ovo je moj najsretniji dan u životu. Dobio sam na korištenje pravu bosansku vilu opremljenu sa svim potrebnim uređajima.Mogu se kao čovjek okupati nakon što namirim stoku u štali.Prezadovoljan sam i zahvalan svome direktoru Draganu koji me osigurao kao svoga radnika – vidno uzbuđen kazao je Dževad Đulan iz Zenice za “Flash.ba”.


– Iako sam u početku posao sa ovcama shvatio kao hobi, danas je to preraslo u biznis od kojega se može dobro živjeti. Kada sam vidio da Dževad odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim suvremenu kuću sa svim uređajima.On brine o 350 ovaca vrlo dobro i zašto ne bi imao uvjete dostojne čovjeka. Farma je među najsavremenijim u regionu tako da danas ovčar i nije teško biti iako mnogi bježe od ovoga zanimanja“, izjavio je za portal Flash.ba gazda Drago Vukuvić.

 

loading...
To Top