U CRIJEVIMA IMAMO VIŠE OD 15 KILOGRAMA OTROVA: Pomoću ova dva moćna sastojka odmah ih izbacite i spriječite NAJTEŽE BOLESTI – Vas Magazin
Zdravlje-savjeti

U CRIJEVIMA IMAMO VIŠE OD 15 KILOGRAMA OTROVA: Pomoću ova dva moćna sastojka odmah ih izbacite i spriječite NAJTEŽE BOLESTI

 

Vjerovatno niste razmišljali, ali sve što konzumirate prolazi kroz vaša crijeva. Vremenom, toksini i otpad se nakupljaju, te mogu izazvati niz zdravstvenih problema, uključujući zatvor, oslabljen imunološki sistem i manjak energije. 

No, ne morate raditi kolonoskopiju kako biste se oslobodili od toksina unutar vašeg tijela.

Postoji znatno jednostavniji način, a potrebna su vam samo dva sastojka: Kefir i sjemenke lana.

Kefir je tečni mliječni napitak koji potiče sa područja Kavkaza. Industrijski proizveden kefir obično sadrži hmelj i specijalno odabrane kulture bakterija.

Kefir je bogat izvor proteina sa mnogo esencijalnih aminokiselina, minerala i vrijednig B vitamina, piše “Novi“.


Siguran je i za one koji nisu toleranti na laktozu. On pomaže pročistiti crijeva, te pomaže u ravnoteži crijevne flore i uništave patogen poput ešerihije koli i parazita.

Kefir ublažava upalnu bolest crijeva, poboljšava probavu i jača imunološki sistem.

S druge strane, sjemenke lana izvrsne su pročišćavanje crijeva.

Apsorbiraju vodu prilikom prolaska kroz debelo crijevo. Doslovno djeluje poput četkice, jer doslovno briše otrove i otpadne materije.


Prilikom upotrebe najbolje je da sameljete sjemenka lana. Ulje lana je također zdravo, ali se ne preporučuje za čišćenje crijeva.

Pomiješajte ih zajedno 

Prilikom upotrebe lana i kefira slijedite ove upute:

Pomiješajte jednu kašiku mljevenog lanenog sjemena sa približno četvrtinom ili trećinom čašice kefira prije doručka, a zatim ponovo isto ponovite prije spavanja. Morate svaki dan piti najmanje osam čaša vode. Ovu smjesu konzumirajte sedam dana, a zatim napravite pauzu.

 

loading...

NAjČITANIJE OVE SEDMICE

To Top