ŽALILA SE LJEKARIMA DA NEŠTO ‘MRDA’ U NJOJ: Niko joj nije vjerovao, a onda je ISTINA sve zaprepastila! – Vas Magazin
Zdravlje-savjeti

ŽALILA SE LJEKARIMA DA NEŠTO ‘MRDA’ U NJOJ: Niko joj nije vjerovao, a onda je ISTINA sve zaprepastila!

 

Doktori su zaprepašteni slučajem ove žene kojoj unutarnji organi nisu bili svaki na svom mjestu.

Mlada žena iz Mičigena, stara 28 godina, stalno se žalila ljekarima kako osjeća kao da se po njoj kotrlja lopta. To joj se, tvrdila je, dešavalo kad god bi iz ležećeg prelazila u sjedeći položaj.

Šest godina je ubijeđivala ljekare u svoje stanje a u međuvremenu je imala i bolove u somaku na lijevoj strani koji su bili posebno teško dok je ležala.

Tek kada je ljekarima rekla da su joj se ti simptomi primirili nakon nedavne trudnoće, ljekarima je sinula jedna mogućnost i bili su u pravu.

Žena je, naime, imala “lutajući bubreg”, odnosno nefroptozu, stanje u kome jedan od bubrega upadne u karlicu kada osoba ustane. Kod ove žene u pitanju je bio desni bubreg koji je stalno propadao više od šest centimetara, piše “Novi

EVO ŠTA JE UZROK:


Kako ljekari objašnjavaju, uzrok ovog stanja je procenat masti u organizmu. Obično su bubrezi obloženi debelim slojem masti koja ih drži na mjestu. Međutim, nekad, naročito kod mršavih žena, nema dovoljno masti koja bi ih držala na mestu, pa počinju da “lutaju”.


”Kada se ovo dogodi, dešava se da i krvni sudovi koji su zakačeni za organ počnu da se krive, a krivi se i mokraćovod koji prenosi urin iz bubrega do bešike. Zbog tog savijanja, urin ne može da se sasvim izbaci i vraća se u bubreg, zbog čega se on nadima i počinje da boli”, objašnjava dr Aškaj Sud, urolog u bolnici Henri Ford u Detroitu koji je i pomogao ovoj ženi.


”Jako je teško dijagnostikovati lutajući bubreg, inače vrlo rijetko stanje, uglavnom zato što, kada se radi snimanje, osoba leži pa je bubreg na svom mjestu, pa ljekari ni ne posumnjaju da tu leži problem’‘, objašnjava on.

Inače, žena nakon operacije kojom su joj šavovima “privezali” bubreg za mjesto, žena više nema nikakvih problema.

loading...
To Top